Contact

Schipper Wonen
Kerkstraat 45
1271RK in Huizen
Telefoon: 0355252225
Email: info@schipperwonen.nl

Openingstijden:
Dinsdag tot en met Vrijdag 9:30 tot 17:30
Zaterdag van 9:30 tot 17:00

 

De mooiste gietvloeren

De mooiste gietvloeren

DE MOOISTE GIETVLOER-COMBINATIES
19 augustus 2015

Je raadt het al: een gietvloer is een vloer die wordt gegoten in plaats van gelegd. De vloer bestaat meestal uit meerdere lagen en wordt veelal gebruikt als ondervloer voordat er bijvoorbeeld hout, laminaat of vloerbedekking volgt. Steeds vaker zie je hoe een gietvloer op zichzelf al mooi kan zijn. Het past geweldig in een industrieel, robuust interieur. En je haalt er een beetje testosteron mee in huis. Wedden dat hij het cool vindt? Wij zetten drie mooie gietvloer-combinaties op een rij.

Gietvloer en hout

Door jouw gietvloer te combineren met veel hout en riet geef je je huis iets landelijks. Zet bijvoorbeeld grote, rieten manden neer. Of nog beter: rieten banken met zachte, fluffy kussens. Als je plafond een houten balkenconstructie heeft, en je kunt die zichtbaar maken, dan is dat de kers op de taart. Mazzelaar!

Gietvloer en steen

Als je het industriële aspect de boventoon wilt laten voeren, dan combineer je een gladde gietvloer met een bakstenen muur. Toegegeven, dit is niet één-twee-drie gedaan en het moet in jouw huis wel kunnen, maar man oh man wat zal je een gaaf huis hebben! Breng het geheel in balans met wat ‘lieve’ accessoires zoals zachte kussentjes, kaarsen of een open haardvuurtje.

Gietvloer en stof

Een gietvloer is vooral cool, maar niet warm. Dat hoeft gelukkig ook niet als je de warmte via andere kanalen (lees: meubels en accessoires) naar binnen haalt. Zet een grote, zachte stoffen bank op de gietvloer. In een kleur met warme ondertoon. Leg een dik hoogpolig vloerkleed neer. Zo een waar je de hele tijd op blote voeten doorheen wilt lopen. En kies voor ‘warme’ accessoires als kaarsen, zachte gordijnen, lieve schilderijtjes of – onze favoriet – kleine vaasjes met lavendeltakjes erin. Eindeloos veel mogelijkheden.